IP Polná LB Zateplete strop 2

Reklama

Vytápění, klimatizace

Vyhledávání článků
Nová konstrukční řada tepelných čerpadel země/voda STIEBEL ELTRON pro rodinné domy

Nová konstrukční řada tepelných čerpadel země/voda STIEBEL ELTRON pro rodinné domy

vyšlo 4.9.2014

V letošním roce přichází německá firma STIEBEL ELTRON s novou generací tepelných čerpadel země-voda pro rodinné domy. Nové přístroje nahradí doposud nabízené kompaktní modely WPF..E/cool bez ohřívače vody a WPC (cool) s vestavěným ohřívačem vody. Novými společnými prvky obou typových řad jsou: zvýšené topné faktory, nový regulátor, vysoká míra integrace, snížení hlučnosti, zlepšení transportních možností a nový design.

 
Vybíráme elektrický bojler – inteligentní bojler ví, kdy se chodíme koupat

Vybíráme elektrický bojler – inteligentní bojler ví, kdy se chodíme koupat

vyšlo 28.8.2014

Chceme-li mít teplou vodu k dispozici okamžitě a v dostatečném množství, musíme si správně vybrat způsob, kterým ji budeme ohřívat. Efektivní a bezproblémový ohřev vody zajistí elektrické bojlery, které v současnosti patří mezi vůbec nejžádanější metody ohřevu vody. Dnes již existují i inteligentní bojlery, které si vaši spotřebu vody pamatují a šetří vám peníze.

 
Sálavé elektrické vytápění a energeticky úsporné domy

Sálavé elektrické vytápění a energeticky úsporné domy

vyšlo 15.7.2014

Výstavba nízkoenergetických až pasivních domů se stala standardem, a to nejen kvůli neustále rostoucím cenám energií. Nové technologie výstavby vyžadují rovněž přehodnocení, jakým způsobem vytápění tyto moderní stavby osadit. Drahé a složité technologie ustupují a do popředí se dostává úporné, komfortní a levné sálavé vytápění – tzv. infrapanely neboli infratopení.

 
Vhodná krbová kamna pro nízkoenergetické domy

Vhodná krbová kamna pro nízkoenergetické domy

vyšlo 4.7.2014

Při výstavbě nového domu se v současnosti nejvíce zaměřujeme na spotřebu energií a také na to, jaká bude výše nákladů na vytápění. Z těchto důvodů se čím dál větší oblibě těší nízkoenergetické domy. I tyto domy je však třeba vytápět. Výběru vhodných kamen musíme věnovat dostatečnou pozornost, aby byl jejich provoz efektivní a zároveň co nejlevnější.

 
Stabilizátory nad Ostravou

Stabilizátory nad Ostravou

vyšlo 2.6.2014

Když se v osmdesátých letech minulého století objevily na komínech ve Velké Británii charakteristické prstence s vloženým čočkovým profilem, měla veřejnost za to, že se jedná o dekorativní stříšku proti dešti a sněhu. Avšak aerodynamika a termodynamika tohoto patentu působila na odchod spalin v souvislosti s atmosférickými podmínkami tak pozitivně, že se úspora u topení ustálila bez ohledu na různé rekordní údaje na přibližně 35% u topení s pevnými palivy a na 15% při topení zemním plynem. A tak je tomu dodnes.

 
Zálohy a vyúčtování služeb v bytech – jaká je praxe a jaký je správný postup?

Zálohy a vyúčtování služeb v bytech – jaká je praxe a jaký je správný postup?

vyšlo 11.5.2014

K základním povinnostem vlastníka bytové jednotky je finančně přispívat na úhradu nákladů, které jsou spojeny se správou celého domu, v němž se byt nachází i pozemku, na němž bytový dům stojí. Od 1. 1. 2014 jsou práva a povinnosti majitelů bytů upraveny v Novém občanském zákoníku, na vlastníky bytů tak mohou ve vyúčtování záloh čekat určitá „překvapení“.

 
Sezóna absorbérů vlhkosti s příchodem jara nekončí

Sezóna absorbérů vlhkosti s příchodem jara nekončí

vyšlo 31.3.2014

Těšíte se již na příchod teplých jarních dnů? Chystáte se uložit „vypotřebované“ absorbéry vlhkosti do sklepa nebo skříně? Myslíte si, že jaro a léto jsou měsíce, kdy pohlcovače vlhkosti nepracují? Na tyto otázky se vám pokusíme odpovědět a přidáme ještě něco navíc…

 
Moderní systémy vytápění domácností

Moderní systémy vytápění domácností

vyšlo 23.3.2014

Všichni chceme mít doma teplo a v současné době také většina z nás přemýšlí nad tím, jak ekologicky a zároveň ekonomicky svou domácnost vytápět. Projděme si tedy několik možností, jaké eventuality můžeme při vytápění použít.

 
Ekonomický, estetický a elegantní způsob vytápění konvektory MINIB

Ekonomický, estetický a elegantní způsob vytápění konvektory MINIB

vyšlo 7.3.2014

Společnost MINIB a.s. patři k předním evropským výrobcům konvektorů a v současné době exportuje své výrobky do Asie, Austrálie i Ameriky. Jak vlastně fungují konvektory Minib?

 
Nová generace závěsných ohřívačů vody Tatramat

Nová generace závěsných ohřívačů vody Tatramat

vyšlo 12.2.2014

Tradiční výrobce ohřívačů vody firma Tatramat zahajuje prodej nových závěsných zásobníkových elektrických (EOV) a kombinovaných (OVK/LOVK) ohřívačů vody. Společným rysem nové generace přístrojů je maximální snaha o dosažení lepších technických parametrů, při zachování kompatibility s předchozími modely.

 
Vše o vytápění 7. – výběr radiátoru

Vše o vytápění 7. – výběr radiátoru

vyšlo 29.1.2014

Při výběru nového radiátoru do domu či bytu se mnoho lidí zaměřuje především na design, protože chtějí, aby vkusně doplňoval interiér. Primární funkcí tohoto topného tělesa je však produkce tepla. Dnes naštěstí již existují takové radiátory, v nichž se spojuje obojí. Stačí si jen vybrat správný materiál, tvar a velikost radiátoru.

 
Čištění krbů během topné sezóny

Čištění krbů během topné sezóny

vyšlo 28.1.2014

Jestliže chcete, aby váš krb stále vypadal jako nový a vy jste si mohli v pohodlí vychutnávat pohled na plápolající plamínky, musíte se čas od času o váš krb postarat. Základem je jistě čisté sklo, přes které na hořící dřívka koukáte. Existuje několik jednoduchých tipů jak udržet sklo u vašich kamen stále čisté a bez sazí.

 
Větrání trochu jinak - jak ušetřit za teplo pomocí rekuperace

Větrání trochu jinak - jak ušetřit za teplo pomocí rekuperace

vyšlo 20.1.2014

Jedním ze způsobů, jak uspořit za teplo, je nucené větrání s rekuperací. Jde o proces zpětného získávání tepla při větrání, který má kromě finanční úspory ještě řadu výhod a vytváří zdravé prostředí pro život. V současnosti existují různé možnosti technického řešení nuceného větrání s rekuperací, včetně sekundárních vazeb souvisejících s topnými a chladicími systémy.

 
Topení infrapanely je úsporné a nepotřebuje obsluhu!

Topení infrapanely je úsporné a nepotřebuje obsluhu!

vyšlo 7.1.2014

Uvažujete-li o vytápění infrapanely, pravděpodobně vás bude zajímat, jak infrapanely fungují, z čeho jsou vlastně vyrobeny, kam se montují, jak se dají regulovat a zda jsou opravdu tak úsporné a zdraví prospěšné.

 
Jak fungují a kam se hodí topné koberce?

Jak fungují a kam se hodí topné koberce?

vyšlo 3.1.2014

Také vás neustále trápí studené nohy? Je vám doma zima od podlahy? Tento problém můžete vyřešit instalací podlahového vytápění, nebo mnohem levněji pořízením topného koberce. Jsou úsporné a zároveň velmi efektivní. Jak topné koberce fungují a kde všude je možné je použít si povíme v následujícím článku.

 
Bio krby aneb krby bez komína

Bio krby aneb krby bez komína

vyšlo 23.11.2013

Jestliže si chcete doma vychutnávat kouzlo přírodního ohně a plápolajících plamenů, ale zároveň byste se rádi vyhnuli všem starostem s instalací a provozem klasického krbu nebo kamen, pořiďte si biokrb. Jde o novou generaci krbů, které je možné instalovat, kdekoliv vás napadne. Biokrby nepotřebují totiž dřevo, elektřinu, plyn ani komín – jsou zcela nenáročné.

 
Sálavé topení a sálavá topidla jsou úsporná a vhodná pro alergiky

Sálavé topení a sálavá topidla jsou úsporná a vhodná pro alergiky

vyšlo 21.11.2013

Mnoho lidí si myslí, že vytápět elektřinou je příliš drahé. Ovšem existují i taková topidla, která toto zažité tvrzení vyvrací. K těm patří zejména moderní sálavá topidla, která jsou velmi hospodárná, zajišťují vysoký komfort a jejich pořizovací cena není nijak závratná. Navíc mají díky principu sálavého vytápění také příznivý vliv na lidské zdraví.

 
< 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 >
Aircool Vytápění partner

Reklama

Náš tip

Křovinořez STIHL FS 120

Oblíbený křovinořez STIHL FS 120 nyní se slevou 1 700 Kč.

 

MAMUT GLUE DISPER FIX

Kvalitní, rychlé a spolehlivé lepidlo využijete v dílně, domácnosti, garáži nebo i na pracovišti. Lepí většinu materiálů jako je dřevo, beton, kov, kámen apod.

 

Umělé stromy FLORUM

Přemýšlíte nad úpravou vašeho interiéru, terasy nebo zahrady? Chtěli byste ji dopřát něco netradičního, avšak nemáte mnoho času na její opečovávání? Využijte naši nabídku na umělé stromy.

 

ŠIKMÉ A OBLOUKOVÉ SÍTĚ PROTI HMYZU

Ochrana proti hmyzu i do obloukových a šikmých oken.

 

VELKOFORMÁTOVÉ DLAŽDICE SLUŠÍ KAŽDÉ TERASE

Elegance a moderní design, to jsou hlavní přednosti velkoformátových dlaždic, s kterými vytvoříte nadčasové plochy. K dostání v mnoha barevných variantách a povrchových úpravách.

 

PORFIX, váš partner při stavbě

PORFIX nabízí komplexní stavební materiál z pórobetonu a vápenopísku, který je šetrný k životnímu prostředí a zároveň patří mezi cenově dostupné stavební materiály dnešní doby.

 

Reklama

Reklama

Firmy z oboru

České krby s nejlepší zárukou na trhu

Krbové vložky BEF Home - český originál s jedinečným designem a nejlepší zárukou na trhu. Vyberte si z nejširší nabídky modelů.

KVALITNÍ TEPELNÁ ČERPADLA MACH

Chcete tepelné čerpadlo, které Vás nezklame dlouhá léta? Kontaktujte nás! Navrhneme, vyrobíme, nainstalujeme a postaráme se o Vás, již od roku 1996.

KORADO - český výrobce radiátorů

Otopná tělesa pro vás vyrábíme už více než 50 let. V našem portfoliu najdete nejen radiátory RADIK ale i koupelnové žebříky, designová tělesa, konvektory a rekuperace.

Partnerské weby

Reklama

Další zajímavé magazíny ...

Světadíly.cz

Světadíly

Portál do světa cestování. Každý den nové články, tipy na cesty, recenze, fotografie. Nabídka zájezdů a ubytování po cecelém světě

TureckoDovolená.eu

Dovolená v Turecku

Poznejte barvy a krásy Turecka s naším průvodcem pro cestovatele.

GolfovýMagazín.cz

Golfový magazín

Online golfové statistiky, rady a tipy pro zlepšení hry, objevte s námi kouzlo golfu!

Rudé-Moře.com

Rudé moře

Vše o rudém moři, fauna a flóra, oblíbená letoviska a potápěčské lokality.

ŘeckoZájezdy.cz

Řecko zájezdy

Stránky zaměřené na Řecko a řecké ostrovy. Zajímavé tipy a informace pro cestovatele.