RONAL Bathrooms - Koupelny

Reklama

Vytápění, klimatizace

Vyhledávání článků
Moderní a úsporný způsob vytápění: Systémové řešení od firmy Buderus

Moderní a úsporný způsob vytápění: Systémové řešení od firmy Buderus

vyšlo 20.9.2007

Rostoucí ceny paliv, zejména plynu a elektrické energie vedou většinu spotřebitelů k úvahám a k zamyšlení, jakým způsobem lze tyto pravidelné náklady snížit a tím zlepšit nejen současný, ale i budoucí rodinný rozpočet. Jednou z dostupných možností, jak tyto výdaje redukovat, je použití technologií, které primárně šetří cenné suroviny.

 
Tepelné čerpadlo nejen do novostavby

Tepelné čerpadlo nejen do novostavby

vyšlo 3.9.2007

Každý, kdo staví nebo rekonstruuje rodinný dům, řeší více či méně ekonomickou stránku výstavby a provozu domu. Klíčovým problémem je pak volba způsobu vytápění. O výhodách tepelných čerpadel slýcháme téměř denně, ne všichni stavebníci si ale uvědomují, že se investice do čerpadla skutečně vyplatí.

 
Základy o tepelných čerpadlech

Základy o tepelných čerpadlech

vyšlo 20.8.2007

Tepelné čerpadlo patří mezi často diskutovaná témata. Faktem je, že je stále rozšířenější, dokonce každá desátá novostavba u nás bývá tepelným čerpadlem osazována.

 
Vytápět plynem - ano či ne?

Vytápět plynem - ano či ne?

vyšlo 12.8.2007

Před pár desítkami let byla u nás doba, kdy hodně lidí přecházelo na vytápění elektrickým přímotopy. Stát tento trend podporoval s tím, že jde o velmi ekonomické řešení. Pak však došlo k postupnému zdražování elektřiny a topení přímotopy už zdaleka nebylo tak výhodné. Co teď?

 
Reklamštinou mluví i výrobci komínů

Reklamštinou mluví i výrobci komínů

vyšlo 23.7.2007

I mezi výrobci komínových systémů se mluví reklamštinou. V tomto případě jde o slovo „univerzální“. Na českém trhu existuje hodně „univerzálních“ komínových systémů, ale pouze několik z nich má svoji univerzálnost prověřenou podle nových evropských norem.

 
Klimatizace, ta se bude hodit…

Klimatizace, ta se bude hodit…

vyšlo 18.7.2007

Příjemné klima v obytné místnosti bez ohledu na počasí je základem lidského komfortu. Zatím co vytápění je od dob vynálezu pece a krbu samozřejmostí, chlazení se v našich zeměpisných šířkách stává běžným teprve nyní. Tropická vedra zasahující v poslední době i střední Evropu napovídají, že klimatizovat bude brzy nejen komfortem, ale přímo nezbytností.

 
Teplovodní podlahové vytápění

Teplovodní podlahové vytápění

vyšlo 14.7.2007

Nejstarším zdrojem vytápění bylo otevřené ohniště, avšak už ve starověku lidé zjistili, jak je příjemné „mít nohy v teple“. Proto byly vymyšleny různé systémy podlahového vytápění. Tehdy si je mohly dovolit jen bohatší vrstvy, ačkoliv v antických městech bývalo podlahové vytápění i v mnoha veřejných budovách.

 
Ventilátor – vítané osvěžení pro letní dny

Ventilátor – vítané osvěžení pro letní dny

vyšlo 9.7.2007

Letní vedra mohou být velmi úmorná, nehledě na to, zda jste v práci nebo doma. Klimatizace se v našich zemích zatím příliš nerozšířila, ať už z důvodů finančních, energetických či zdravotních, neboť přechody z chladu do tepla nejsou pro naše tělo příznivé. Mnohdy je pocit horka v místnosti způsoben prostě tím, že se vzduch nepohybuje. Tady pomůže ventilátor.

 
Je libo klobásky z domácí udírny?

Je libo klobásky z domácí udírny?

vyšlo 29.6.2007

Máte rádi domácí klobásky? A co třeba uzený sýr? Že ano? Pak by možná nebylo od věci popřemýšlet nad domácí udírnou. Stačí k tomu poměrně nevelká zahrádka, nějaký ten materiál a trocha zručnosti.

 
Zahradní krby

Zahradní krby

vyšlo 5.6.2007

Zahradní krb slouží k přípravě grilovaných a uzených specialit a k vytvoření příjemné pohody v době volného času a odpočinku. Příjemnou atmosféru živého ohně ocení chalupáři, zahrádkáři a zejména majitelé rodinných domků se zahrádkou.

 
Fotovoltaické systémy

Fotovoltaické systémy

vyšlo 20.5.2007

Solární systémy mezi ekologické zdroje energie již pronikly a uplatnění při stavbách budov nachází stále častěji. Využívají se k vytápění i ohřevu vody, ale trochu stranou zůstává jiný fenomén – vlastní výroba elektřiny ze světla pomocí fotovoltaických systémů.

 
Malá domácí větrná elektrárna

Malá domácí větrná elektrárna

vyšlo 5.3.2007

O tzv. alternativních zdrojích elektrické energie se stále více mluví (ale už mnohem méně se v tomto směru dělá). Mají mnoho zarytých příznivců i neméně zarytých odpůrců. Totéž se týká i větrných elektráren. My se teď však nebudeme zabývat velkými větrnými elektrárnami, ale pouze těmi malými pro domácí použití.

 
Kamna na obilí

Kamna na obilí

vyšlo 13.2.2007

Zdroje „čistého“ topení - elektřina a plyn – nejsou zrovna nejlevnější a přikládat do kamen uhlí, brikety nebo dřevo zase není ekologické. Jenže topit se musí, a konec konců, náklady energií stoupají a v dalších letech ještě budou. Alternativní zdroje energie dostávají zelenou.

 
Rekuperace v domácnostech

Rekuperace v domácnostech

vyšlo 11.2.2007

Slyšeli jste už o rekuperaci? Toto slovo má samozřejmě více významů, ale v pojetí bytového využití jde o zpětné získávání tepla z různých domácích procesů. Jinak řečeno, vzduch přiváděný do budovy se předehřívá teplým odpadním vzduchem.

 
Výběr plynového kotle

Výběr plynového kotle

vyšlo 16.12.2006

Zajímavé srovnání cen paliv a energií zveřejnila Severočeská plynárenská, z něhož vyplývá, že vytápění rodinných domků plynem je poměrně únosná varianta v porovnání s ostatními palivy. A poptávka po plynových kotlech tomu nasvědčuje.

 
Doplňková topná tělesa

Doplňková topná tělesa

vyšlo 29.11.2006

Zima se blíží a s ní i topná sezóna. Mnohdy potřebujeme rychle zatopit v místnosti, kde jiný centrální zdroj tepla není, mnohdy ani zmíněné ústřední topení k vytvoření příjemného klima nestačí. Nezbývá než se poohlédnout po nějakém přídavném topném tělese.

 
Elektrické teplo domova

Elektrické teplo domova

vyšlo 26.10.2006

Venku sněží, vločky víří ve větru a vidět je jen na pár metrů. Vy si však sedíte pěkně doma a díváte se na krb, kde praská dřevo a tančící plameny dodávají krásný pocit tepla. Takto se dá zimní čas strávit velmi příjemně, a tak není divu, že krby a krbová kamna či vložky prožívají v poslední době renesanci. Vždyť komu by připadalo romantické pozoroval radiátor ústředního topení?

 
< 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 >
Aircool Vytápění partner

Reklama

Náš tip

PLASTOVÉ PLOTOVKY Z „TRAPLASTU“

Nemáte zatím žádnou zkušenost s plastovými plotovkami z materiálu Traplast™? Chtěli byste si prohlédnout plastovou plotovku ve vybrané barvě? Objednejte si vzorek zdarma.

 

Výrobník rostlinného mléka JATA

Jata MILKER set 2v1 - výrobník rostlinného mléka + tyčový mixér 400W. Za pouhé 2 minuty můžete mít rostlinné mléko připravené ke konzumaci. MILKER vám umožňuje vyrábět všechna rostlinná mléka s jakýmkoliv typem semen, ořechů nebo obilovin.

 

Sprchový kout s vysokou vaničkou

Akce! Sprchový kout s hlubokou vaničkou, je pevně usazen na ocelovém rámu s nožičkami. O pohodlný vstup do sprchového koutu se stará zástěna s posuvnými dveřmi. Skvělá cena, snadná instalace, prodloužená záruka na 5 let.

 

Zahradní jídelní set VIKING XL

Velmi žádaná zahradní jídelní sestava z kovu pro 6 osob. Sestavu tvoří zahradní jídelní stůl Viking XL a 6x zahradní židle Ramada černá.

 

Robotická sekačka od Garlandu

Robotická aku sekačka Riwall RRM 500 APP seká na jedno nabití až 130 min., poradí si i se stoupáním do 15° a snadno se ovládá aplikací, kde můžete nastavit až 4 zóny sekání.

 

OBLOUKOVÉ A ŠIKMÉ HORIZONTÁLNÍ ŽALUZIE

Oblouková žaluzie řady Sinline® představuje jedinečný způsob zastínění atypických obloukových oken.

 

Reklama

Reklama

Firmy z oboru

České krby s nejlepší zárukou na trhu

Krbové vložky BEF Home - český originál s jedinečným designem a nejlepší zárukou na trhu. Vyberte si z nejširší nabídky modelů.

KVALITNÍ TEPELNÁ ČERPADLA MACH

Chcete tepelné čerpadlo, které Vás nezklame dlouhá léta? Kontaktujte nás! Navrhneme, vyrobíme, nainstalujeme a postaráme se o Vás, již od roku 1996.

KORADO - český výrobce radiátorů

Otopná tělesa pro vás vyrábíme už více než 50 let. V našem portfoliu najdete nejen radiátory RADIK ale i koupelnové žebříky, designová tělesa, konvektory a rekuperace.

Partnerské weby

Reklama

Další zajímavé magazíny ...

Světadíly.cz

Světadíly

Portál do světa cestování. Každý den nové články, tipy na cesty, recenze, fotografie. Nabídka zájezdů a ubytování po cecelém světě

TureckoDovolená.eu

Dovolená v Turecku

Poznejte barvy a krásy Turecka s naším průvodcem pro cestovatele.

GolfovýMagazín.cz

Golfový magazín

Online golfové statistiky, rady a tipy pro zlepšení hry, objevte s námi kouzlo golfu!

Rudé-Moře.com

Rudé moře

Vše o rudém moři, fauna a flóra, oblíbená letoviska a potápěčské lokality.

ŘeckoZájezdy.cz

Řecko zájezdy

Stránky zaměřené na Řecko a řecké ostrovy. Zajímavé tipy a informace pro cestovatele.