IP Polná LB Zateplete strop

Reklama

Vytápění, klimatizace

Vyhledávání článků
Jak na ekologické vytápění rodinného domu

Jak na ekologické vytápění rodinného domu

vyšlo 10.1.2022

Mnohé majitele rodinných domů dnes při rozhodování o způsobu vytápění objektu zajímá kromě tradičních (a samozřejmě stále důležitých) parametrů jako efektivita či cena, také to, jak je daný způsob vytápění ekologický. Stopa, kterou bude jejich dům zanechávat na životním prostředí, jim není lhostejná, a to je jistě správné. Jaké reálné možnosti ale mají?

 
Jak nejlépe vytápět dům: kotlem, tepelným čerpadlem nebo klimatizací?

Jak nejlépe vytápět dům: kotlem, tepelným čerpadlem nebo klimatizací?

vyšlo 9.12.2021

Ať už vybíráte zdroj vytápění do novostavby nebo rekonstruujete starší dům, rozhodně byste svou volbu měli vždy pečlivě zvážit. Náklady na vytápění totiž tvoří jednu z největších položek rodinného rozpočtu. Dříve než vás zláká nízká pořizovací cena zdroje vytápění, spočítejte si, jak se s daným typem vytápění vyšplhají vaše celoroční náklady. Svou roli také hraje, do jaké stavby vytápění pořizujete.

 
Podle čeho vybrat nový bojler?

Podle čeho vybrat nový bojler?

vyšlo 6.12.2021

Teplo a teplá voda v domácnosti není vždy samozřejmostí, jak by se mohlo zdát některým obyvatelům bytů. Naštěstí existuje hned několik způsobů ohřevu vody a dodání příjemného tepla do interiéru. Ohřívače vody, bojlery, jsou nejvíce oblíbenou variantou. Jak vybrat bojler vhodný právě pro vás?

 
Vybíráme radiátory aneb přehled jednotlivých typů a materiálů

Vybíráme radiátory aneb přehled jednotlivých typů a materiálů

vyšlo 19.10.2021

Ještě než si představíme jednotlivé typy radiátorů a současné trendy, je třeba vědět, podle čeho tato topná tělesa vybírat. Naprostou prioritou je správně zvolený výkon radiátoru vzhledem k místnostem, které chcete vytápět. Zjištění správného výkonu je někdy trochu i detektivní prací.

 
Co vše patří do základů domu?

Co vše patří do základů domu?

vyšlo 4.10.2021

První viditelnou fází výstavby rodinného domu je položení základů. Na základech celá stavba stojí a není proto radno při jejich výstavbě cokoliv podcenit či ošidit. Právě o základech stavby si v dnešním článku povíme více.

 
Jak na odvětrávání koupelny? Pomůže okno, ale lepší službu udělá ventilátor

Jak na odvětrávání koupelny? Pomůže okno, ale lepší službu udělá ventilátor

vyšlo 21.9.2021

Čistý a čerstvý vzduch je základním požadavkem zdravého bydlení. Vysoká vlhkost a teplota je ideálním prostředím pro tvorbu plísní a zápachu. Nejohroženějšími místnostmi v bytě jsou v tomto ohledu koupelna a WC. Jak z koupelny efektivně odvětrat vlhkost a z WC zápach?

 
Krby BeF Home: S žárem v srdci, vstříc budoucnosti

Krby BeF Home: S žárem v srdci, vstříc budoucnosti

vyšlo 20.9.2021

Technologie moderního bydlení se za poslední dvě dekády proměňují k nepoznání. Moderní stavby dostaly mozek, který řídí všechny všechny jejich funkce, jsou efektivnější a úspornější. K mozku ale patří i srdce, kterým je například krbová vložka s živým, opravdovým ohněm.

 
Řešení vytápění pro stavby s vysokými nároky na hygienu

Řešení vytápění pro stavby s vysokými nároky na hygienu

vyšlo 14.9.2021

Nemocniční prostory, školství nebo i domácnosti s vysokými požadavky na hygienu či snadnou údržbu radiátorů. Portfolio největšího českého výrobce radiátorů, společnosti KORADO, nabízí řešení pro tyto prostory v podobě modelů RADIK HYGIENE a RADIK CLEAN.

 
Krbová kamna s akumulací

Krbová kamna s akumulací

vyšlo 4.9.2021

Krbová kamna mohou teplo domova udržovat za Vás ještě efektněji a přitom jen s malou investicí navíc. Jakým způsobem toho dosáhnou? Tím, že je vybavíte přídavnou akumulací, jakou pro své výrobky nabízí český výrobce ROMOTOP.

 
Vyplatí se tepelné čerpadlo vzduch/voda?

Vyplatí se tepelné čerpadlo vzduch/voda?

vyšlo 6.7.2021

Víte, že tepelná čerpadla vzduch/voda jsou nejjednodušším typem čerpadel a zároveň se nejlépe hodí do našich klimatických podmínek? Hned vám řekneme, proč se tento typ čerpadla vyplatí i k vám domů.

 
Drobné i větší katastrofy: 5 vychytávek, jak opravit vodovodní potrubí!

Drobné i větší katastrofy: 5 vychytávek, jak opravit vodovodní potrubí!

vyšlo 24.6.2021

„Někde to teče“ – slavná věta, kterou neradi slyšíte, ať už jste profesionálové nebo domácí kutilové? Někdy to nemusí znamenat složité bourání, ničení a výměnu. Co udělat, abyste zabránili zničení majetku a nevratnému poškození vodovodních trubek?

 
Cenově výhodné sety vnitřní a venkovní klimatizační jednotky

Cenově výhodné sety vnitřní a venkovní klimatizační jednotky

vyšlo 18.6.2021

Klimatizace je v horkých letních dnech často jedinou možností, jak vytvořit příjemné klima doma nebo v kanceláři. Sety většinou obsahují vnitřní a venkovní jednotku a také dálkový ovladač, kterým se ovládá vnitřní jednotka – reguluje se teplota, výkon klimatizace a další parametry. Jaké funkce nabízejí moderní jednotky s invertorovým kompresorem?

 
Sálavé chlazení stropem, které lze využít i pro vytápění

Sálavé chlazení stropem, které lze využít i pro vytápění

vyšlo 10.6.2021

Systém chlazení stropem Univenta DELGADO je moderní a energeticky úsporný způsob chlazení budov, který zároveň nabízí architektonicky čisté řešení. Jak funguje chlazení s výkonem až 70 W/m2, které lze zároveň využít pro vytápění?

 
Nejúspornější tepelné čerpadlo země/voda

Nejúspornější tepelné čerpadlo země/voda

vyšlo 23.4.2021

Tepelná čerpadla země/voda patří mezi nejúspornější způsoby vytápění vůbec. IVT však nyní přichází s tepelným čerpadlem GEO 600, které díky plynule řízeným kompresorům nabízí ještě větší úsporu. Mimořádně úsporný je i ohřev teplé vody v energetické třídě A+.

 
Teplo – náš největší záškodník

Teplo – náš největší záškodník

vyšlo 15.4.2021

Každá mladá rodina začíná plánování nového bydlení tím, že řeší vzhled domu, pak místnosti, pak okolí, infrastrukturu, dopravu, samozřejmě i cenu. Někteří jsou již osvícení nebo poučení nezdary svých přátel a ví, že mají dbát na solidní konstrukci, elektrické rozvody a vodoinstalaci, neplesnivějící zdi, zateplení fasády, tří čtyř nebo nejlépe pětivrstvá skla v oknech kvůli úniku tepla atd. Přestože se snažíte zvažovat všechny aspekty, stejně časem skončíte u ceny a fotografií zahrady.

 
Koupelnové žebříky pro novostavby i rekonstrukce

Koupelnové žebříky pro novostavby i rekonstrukce

vyšlo 26.3.2021

Na trhu dnes najdete koupelnové žebříky mnoha barev i tvarů a se zbytkem prostoru je tak snadno sladíte. KORADO nabízí u všech svých koupelnových těles KORALUX i variantu originálního a praktického prostorového uchycení.

 
Jaké tepelné čerpadlo vybrat a proč?

Jaké tepelné čerpadlo vybrat a proč?

vyšlo 22.12.2020

Na často kladené dotazy: „Jaké tepelné čerpadlo si mám dát „vzduch/voda“ , „země/voda“ nebo „voda /voda“?“ NENÍ těžké odpovědět. Obecně se už ví, že pořizovací náklady na tepelné čerpadlo jsou vyšší, ale tepelná čerpadla mají celou řadu praktických výhod.

 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >
Aircool Vytápění partner

Reklama

Náš tip

Zahradní traktor Husqvarna TC 114

Zbrusu nový zahradní traktor Husqvarna TC 114 nyní v akci. Dvořák - sekačky, pily.

 

MAMUT GLUE CLEAR UV

Transparentní lepidlo na bázi MS polymerů je pro exteriér jako stvořené. 100 % UV odolnost a mrazuvzdornost vám umožní použití jak v interiérech, tak především v exteriérech. Pružnost, pevnost a chameleon efekt jsou jeho hlavní výhody. Je ideálním pomocníkem pro lepení skleněných prvků.

 

UMĚLÝ "ŽIVÝ" PLOT a ZÁSTĚNY

Umělé zelené stěny jsou skvělým řešení pro ty, kteří potřebují rychle a efektivně vytvořit optický nebo hlukový předěl od sousedů, rušné ulice nebo vytvořit zajímavý zahradní prvek.

 

ŠIKMÉ A OBLOUKOVÉ PLISÉ ROLETY

Plisé lze zhotovit i v atypických tvarech. Ve většině případů jej lze na rozdíl od atypických hliníkových žaluzií kompletně stahovat a vytahovat.

 

VELKOFORMÁTOVÉ DLAŽDICE SLUŠÍ KAŽDÉ TERASE

Elegance a moderní design, to jsou hlavní přednosti velkoformátových dlaždic, s kterými vytvoříte nadčasové plochy. K dostání v mnoha barevných variantách a povrchových úpravách.

 

PORFIX, váš partner při stavbě

PORFIX nabízí komplexní stavební materiál z pórobetonu a vápenopísku, který je šetrný k životnímu prostředí a zároveň patří mezi cenově dostupné stavební materiály dnešní doby.

 

Reklama

Reklama

Firmy z oboru

České krby s nejlepší zárukou na trhu

Krbové vložky BEF Home - český originál s jedinečným designem a nejlepší zárukou na trhu. Vyberte si z nejširší nabídky modelů.

KVALITNÍ TEPELNÁ ČERPADLA MACH

Chcete tepelné čerpadlo, které Vás nezklame dlouhá léta? Kontaktujte nás! Navrhneme, vyrobíme, nainstalujeme a postaráme se o Vás, již od roku 1996.

KORADO - český výrobce radiátorů

Otopná tělesa pro vás vyrábíme už více než 50 let. V našem portfoliu najdete nejen radiátory RADIK ale i koupelnové žebříky, designová tělesa, konvektory a rekuperace.

Partnerské weby

Reklama

Další zajímavé magazíny ...

Světadíly.cz

Světadíly

Portál do světa cestování. Každý den nové články, tipy na cesty, recenze, fotografie. Nabídka zájezdů a ubytování po cecelém světě

TureckoDovolená.eu

Dovolená v Turecku

Poznejte barvy a krásy Turecka s naším průvodcem pro cestovatele.

GolfovýMagazín.cz

Golfový magazín

Online golfové statistiky, rady a tipy pro zlepšení hry, objevte s námi kouzlo golfu!

Rudé-Moře.com

Rudé moře

Vše o rudém moři, fauna a flóra, oblíbená letoviska a potápěčské lokality.

ŘeckoZájezdy.cz

Řecko zájezdy

Stránky zaměřené na Řecko a řecké ostrovy. Zajímavé tipy a informace pro cestovatele.